Veelgestelde vragen

Onze Open Dag is op zondag 16 maart 2025.
Naast de Open Dag op zondag 16 maart 2025 ben je ook welkom op onderstaande momenten:
*woensdagnamiddag 29 januari 2025;
*zaterdagnamiddag 26 april 2025;
*zondagnamiddag 25 mei 2025.
Mail naar info@spermalie.be om meer info te krijgen.
Instappen tijdens het schooljaar? Dat kan onder bepaalde voorwaarden.  Bel 050 33 52 19 voor meer info.

In Spermalie kan je starten in 1A of 1B, dus het eerste leerjaar van het middelbaar onderwijs (12-13 jaar). Je kan dan doorstromen naar 2A of 2B.
Daarna kies je voor één van onderstaande richtingen:
*dubbele finaliteit: Horeca, Toerisme of Taal en communicatie;
*arbeidsfinaliteit: Restaurant en keuken of Onthaal en recreatie.
Na de dubbele finaliteit kan je verder studeren of kan je aan de slag.
Na de arbeidsfinaliteit kan je je verder specialiseren in het specialisatiejaar Gastronomie of Hotelreceptionist of kan je aan de slag in de sector.

Ja, alle lessen gaan door in uniform.  Alle info hierover staat in onze stijlgids.

Ja, naast de Open Dag op zondag 16 maart 2025 ben je ook welkom op onderstaande momenten:
*woensdagnamiddag 29 januari 2025;
*zaterdagnamiddag 26 april 2025;
*zondagnamiddag 25 mei 2025.
Mail naar info@spermalie.be om meer info te krijgen.
Instappen tijdens het schooljaar? Dat kan onder bepaalde voorwaarden.  Bel 050 33 52 19 voor meer info.

Ja, je mag zelf aangeven in welke afdeling en in welk soort zaak je stage loopt. De school kiest dan voor jou een stageplaats die het best aansluit bij je wensen en je capaciteiten.

De specifieke vorming wordt op een heel praktische manier aangebracht. Opdrachten voor externe gasten worden projectmatig uitgewerkt. Zo bereik je een aantal leerplandoelen op realistische werkwijze voor gasten

Je loopt school in BRUGGE. Deze mooie stad én het Brugse ommeland verken je door uitstappen in functie van je opleiding. In alle studierichtingen zijn er studiereizen in de 3e graad. Voor Toerisme, Taal en communicatie en Onthaal en recreatie is er ook een studiereis in de 2e graad. De studiereis die je beleeft is een mix van bedrijfsbezoeken, gastcolleges, teambuilding. Daarnaast mag je samen met je klasgenoten genieten!

Je werkt met je eigen laptop die je via een leverancier van de school koopt of huurt. Kopen of huren is een beslissing van je ouders.

Ja, na Restaurant en keuken of Onthaal en recreatie kan je verder specialiseren door een 7de jaar te volgen. Als je een goede studie- en werkhouding hebt, kan je hierna een graduaatsopleiding aanvatten.

Je moet geen topsporter zijn, maar het is wel handig als je graag sport en actief bezig bent. Je zal bijv.  sportieve activiteiten voor groepen voorbereiden en uitvoeren.

Onze 7des dragen stadskledij. Dat betekent een klassieke pantalon met hemd/das of bloes en blazer en klassieke stadsschoenen. Zo leer je de attitude om je passend te kleden. In het 7e Gastronomie draag je voor de praktijk het keukenuniform van de school (zie stijlgids).

Ja, in het 7de jaar mag je na de lunch de school verlaten. Je draagt stadskledij in plaats van het klasuniform.  Jouw band met de leraren is ook anders, zij zijn de coaches van het Gastronomieteam.