A-finaliteit Arbeidsmarkt
Droom je van een eigen restaurant of een eigen onderneming in de horecasector? Ben je een pietje-precies dat niets aan het toeval overlaat?
Dan ben jij de gedroomde gastheer of -vrouw! In zes jaar tijd groei je uit tot chef of maître d’hôtel na een veelzijdige opleiding in keuken en zaal. De culinaire kneepjes leer je van de kok, de vlotheid van de maître d’hôtel. Eerst dienen je medeleerlingen als proefkonijn. In het vijfde jaar ontvang je externe gasten in het lunchrestaurant. Maar in het zesde jaar ben jij de chef of de maître van restaurant ‘Hoeve Cortvriendt’. Naast het vaktechnisch handelen in de keuken en het restaurant, leer je economisch en duurzaam handelen. Daarnaast krijg je kennis van de hygiënenormen en handel je voedsel- en arbeidsveilig.
Je toetst de theorie aan de praktijk tijdens verschillende stages.
Restaurant en keuken 3de graad
Vak | 5RK | 6RK |
---|---|---|
Restaurant en keuken | 17 | 17 |
Digitale en mediawijsheid | 1 | 1 |
Nederlands | 2 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
Engels | 2 | 2 |
Godsdienst | 2 | 2 |
MAVO | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Wiskunde | 2 | 2 |
Lessentabel voor Restaurant en keuken 3de graad
Chef of maître
Je wordt opgeleid zodat je zowel in de keuken als in het restaurant aan de slag kan. Je hoeft dus nog niet te kiezen. Je kan beide combineren.
Topchefs
Je krijgt les van een professioneel team en je kan je bekwamen in de beste restaurants. Er zijn ook gastcolleges, waarbij je geïnspireerd wordt door de beste chefs.
Uitdagend
Onze Hoeve Cortvriendt wordt de zaak van jou en je klasgenoten. Als team zorg je ervoor dat de gast van begin tot einde wordt verwend.
Passie
Je krijgt tijd en ruimte om jouw passie te ontdekken en te verruimen. Ons lerarenteam geeft je ruimte om te groeien.
Communicatie
Je leert vlot communiceren met gasten, collega’s en leidinggevenden. Je kan de klant goed informeren en bedienen, dit zowel in het Nederlands als Frans en Engels.
Stage
Je kiest het type zaak en streek of land waar je stage wil lopen. Daarenboven beslis je zelf of je in de keuken of het restaurant je vaardigheden wil oefenen en verfijnen. Ons team zorgt voor de juiste match tussen stagegever en leerling.