7de Gastronomie

(BSO - 7de specialisatiejaar) banketaannemer-traiteur

Zit er een topchef in jou? We zullen het snel ontdekken in het 7de Gastronomie! Zet die koksmuts maar recht en slijp die messen!

De nieuwste kooktechnieken en de geheimen van de hedendaagse gastronomie komen op je af. Je tovert met wereldsmaken en absorbeert nieuwe tendensen. Je leert creatief koken met nieuwe ingrediënten, gerechten, dranken en bereidingswijzen uit de Spaanse, Italiaanse, Scandinavische, oosterse, … gastronomie. Daarnaast leer je alles over kostprijsberekening, veiligheid, leverancierskeuze, hygiëne en eff iciëntie. Cateringopdrachten tijdens binnen- en buitenlandse projecten bereiden je voor op het echte werk.

7de Gastronomie

Vak7eXXX
Godsdienst20
Nederlands2
Frans2
Engels2
Maatschappelijke vorming2
Lichamelijke opvoeding2
Informatica1
Banketorganisatie
  • Organisatie van banketten
  • Keukenorganisatie en gastronomie
  • Drankenselectie en advies
6
Praktijk/banketorganisatie op school + blokstage (8w)16

Lessentabel voor 7de Gastronomie

Praktijk op maat

De chef-leraar past zijn programma aan volgens de competenties en wensen van de klasgroep. Heb je er altijd al van gedroomd om deel te nemen aan een wildpluk of de vegan keuken te ontdekken? De chef zorgt voor input, een gastchef of bedrijfsbezoek op maat.

Jij bent de chef!

De chef-leraar inspireert je om zelf aan de slag te gaan. Hoe kom je tot een eigen gerecht? Hoe zorg je ervoor dat de verschillende ingrediënten een mooi geheel worden? Je krijgt ruimte om te experimenteren.

Realistische kijk

In de theorievakken legt men het accent op het werkveld en de kennis die je nodig hebt om in de gastronomische wereld te groeien. Je krijgt ook de skills mee om zelfstandig je boontjes te doppen in onze complexe maatschappij.

Uitdagende opleiding

Je wordt uitgedaagd voor je eindproject: daar toon je wat je kan aan externe gasten. Een gastronomisch (meeneem) menu of een culinair event? Jij en je klasgenoten beslissen mee wat het wordt.

Projecten

Je werkt mee aan uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Je werkt voor een hoogstaand en veeleisend publiek.

Stage

In het 7de jaar mag je zelf kiezen waar je stage loopt. Wil je hoge toppen scheren en leg je de lat hoog voor jezelf in een restaurant dat hoog staat aangeschreven in de culinaire gidsen? Dat kan. Droom je om later een gastronomische bistro uit te baten en wil je in zo’n zaak je vaardigheden oefenen? Geen probleem, ook dat is mogelijk. Je kiest zelf je stageplaats.